Smagspanelet bestod af:
- Seniorforsker Martin Jensen, Århus Universitet
- Økologikonsulent Maren Korsgaard, Københavns Universitet
- Pometmester Lisbeth Dahl Larsen, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet
- Projektleder Kristian Ahm Hansen, Projekt “Indsamling af spisekastanjer i Danmark”
- Kanstanjekyndig , Anne Bouche
- Kanstanjekyndig, Claude Guillau
- Projektpartner, Lars Westergaard, Westergaard Planteskole
- Projektpartner, Bettina Westergaard, Westergaard Planteskole
- Gastronom, Simon Phillipsen, Simons Kogeskole
- Projektleder, Michael Gee, Orchards Live Devon
De 10 dommere har alle stor viden om – og erfaring med spisekastanjer.
Kastanjerne blev serveret i en frisk og i en bagt udgave

Dommerne skulle vurdere spisekastanjerne ud fra faktorerne: Størrelse, pille-lethed, aroma, sødme, bittehed.
Der kunne gives op til 5 point i hvert område.
I første runde skulle de 14 kastanjer, som fik højeste score, udvælges.
Tallene i diagrammet viser gennemsnittet af alle dommeres vurderinger af alle faktorer.
Af de 14 blev de 7 højest scorende udpeget. Efter smagstesten modtog tovholderne endnu en kastanje, som viste sig at have så gode egenskaber, at den blev inddraget som den ottende.