Smagspanel

Smagspanelet bestod af:

  • Seniorforsker Martin Jensen, Århus Universitet
  • Økologikonsulent Maren Korsgaard, Københavns Universitet
  • Pometmester Lisbeth Dahl Larsen, Institut for Plante- og  Miljøvidenskab, Københavns Universitet
  • Projektleder Kristian Ahm Hansen, Projekt “Indsamling af spisekastanjer i Danmark”
  • Kanstanjekyndig , Anne Bouche
  • Kanstanjekyndig, Claude Guillau
  • Projektpartner, Lars Westergaard, Westergaard Planteskole
  • Projektpartner, Bettina Westergaard, Westergaard Planteskole
  • Gastronom, Simon Phillipsen, Simons Kogeskole
  • Projektleder, Michael Gee, Orchards Live Devon

20121129 Smagspanel10-1

De 10 dommere har alle stor viden om – og erfaring med spisekastanjer.

20121129 Smagspanel15-1-1

Kastanjerne blev serveret i en frisk og i en bagt udgave

 

 

 

 

14 valgte
Klik på billedet og se det i en større gengivelse

Dommerne skulle vurdere spisekastanjerne ud fra faktorerne: Størrelse, pille-lethed, aroma, sødme, bittehed.
Der kunne gives op til 5 point i hvert område.
I første runde skulle de 14 kastanjer, som fik højeste score, udvælges.
Tallene i diagrammet viser gennemsnittet af alle dommeres  vurderinger af alle faktorer.

Af de 14 blev de 7 højest scorende udpeget. Efter smagstesten modtog tovholderne endnu en kastanje, som viste sig at have så gode egenskaber, at den blev inddraget som den ottende.