Opskrifter

Går man på nettet og søger efter opskrifter med spisekastanjer, får man mange forslag, men her på siden findes inspiration, som er udviklet til og præsenteret i forbindelse med projektet.

Opskrifter fra Alex Nielsen, Spøttrup Kro
20150710 kastanjeopskrifter udviklet af Spøttrup Kro-1
Klik på billedet og se opskrifterne.

Til det afsluttende arrangementet 10. juli 2015 har kroejer Alex Nielsen, Spøttrup Kro fremstillet en række spændende smagsprøver.

 

 

 Franske opskrifter
Anne og Dome-foredrag
Klik på billedet og se opskrifterne

Ved det afsluttende arrangement 10. juli 2015 præsenterede Anne og Dominique Bouchet i deres foredrag nogle franske opskrifter.

Se opskrifterne her.

 

 

 En kastanje-menu fra Simons Kogeskole
menukort1
Klik på menukortet

En menu med spisekastanjer, som er udviklet af Simon Phillipsen fra Simons Kogeskole.

Retten er udviklet til – og afprøvet i forbindelse med smagspanelets arbejde.

Klik på menukortet og få opskriften.

 

En lille praktisk vejledning, hvis du vil lave ristede kastanjer.
Roasted chestnuts delicious autumn fruit at street vendor
Ristede kastanjer

Skær en ca. 2 cm lang revne i den tykke, buede side af kastanjen.
Revnen er nødvendig, fordi når kastanjen kommer i ovnen udvider  vandet indeni kastanjen sig, og hvis dampen ikke kan slippe ud, så eksploderer kastanjen med at knald, og du har kastanjemos i hele ovnen.

Roasted chestnuts.

De klargjorte kastanjer lægges med revnen opad i en bradepande eller ildfast fad. De bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Tag en af dem ud af ovnen, køl den ned under den kolde hane, pil skallen af og mærk om nødden er mør.
Hvis den har fået nok, skal både skallen og de brune stive hinder indeni af, inden man kan spise den.
Serveres med groft salt og en smørklat!

 

 

Hvis du vil se endnu flere opskrifter!
opskrifter -google-screenshut
Klik på billedet og se det i en større gengivelse

Et opslag på Google med opskrifter spisekastanjer giver mange forslag. Vælger man at se billeder, har man en enorm inspirationskilde. Det viste billede er det, der kunne være på det første af flere skærmbilleder. Alle billeder henviser til en kok, en restaurant eller lignende, og er ikke præsenteret yderligere, da både billede, opskrift, mv. er forbundet med en copyright.